Kezdő videósnak

Sziasztok az én nevem Merudin és eme remek oldal tulajdonosa felkért arra, hogy írjak egy cikket a kezdő videósoknak. Akik nem ismernek esetleg, azoknak itt egy link: http://gamerek.hu/merudin

merudin banner2
Na akkor mint ahogy fentebb is említettem ellátlak titeket pár tanáccsal abban az esetben ha most kezdtetek, vagy szeretnétek vagy már elkezdtetek videózni,de nem tudjátok merre tovább.

Pontokba szedem azt ami mindenféle képpen kell:

-Megfelelő technikai háttér: Ez azt takarja ha például ha vlog videókat készítesz ne VGA felbontásban vegyen fel a kamerád, hanem legalább egy 720p-s HD felbontást érjen el, mert már szinte elengedhetetlen,hogy ne HD videókat készíts YouTube-ra.

Ha gameplayel vagy játékokkal kapcsolatos csatornát szeretnél akkor csak úgy kezd el a dolgot, ha már van megfelelő PC a kezed alatt. Ha felraksz egy 20 fps-el futó TF2 gameplayt nem valószínű,hogy sokan megnézik, vagy sokaknak tetszeni fog.

Az én meglátásom a gameplayes csatornákról: Alapvetően ma már elég nehéz kitűnni velük mivel elég sok van. Vinned kell bele valami egyedit, hogy felkeltsd az emberek érdeklődését. Én például ha nem gameplayt csinálok akkor montázs videókat szoktam összerakni vicesebb jelenetekből amiket felvettünk játék közben. Ha gameplayt akkor pedig rakok bele vicceseb dolgokat, random kép bevágások ,videó bevágások ,green screen effektek stb.
Ha esetleg más témában szeretnél: filmkritika, érdekes tények dolgokról (lásd: Videómánia, Just Vidman),akkor gyűjtd össze a megfelelő információt ami kell a videóhoz ne videó közben gondolkozz a mondani valódon mert erősen ronthat a videó minőségén.-Legyen megfelelő mikrofonod: Na igen ez is a technikai háttérhez tartozik, de ez az eszköz kiemelkedik a többi közül, mert ezzel közvetítesz az emberek felé. Tehát mindenféleképpen jó minőségűnek kell lennie, ne recsegjen ,ne ropogjon, fújjon stb. Sajnos én is bele esek ebbe a hibába sokszor mikor a pop filter elcsúszik és csak videó végén veszem észre, vagy túl halkra állítottam, erre mind figyelni kell.

-Beszéd: Ha tudod magadról,hogy nem tudsz elakadás nélkül végig mondani egy szöveget érdemes átismételgetni, vagy leírni mielőtt felveszed a videót.Ha kisebb elakadások vannak vagy "ő"-zések, azokat a videó vágásakor nyugodtan kivághatod és, akkor egy elég kellemes és folyamatos ritmusa lesz a videónak.

-Etikett: Ide mi tartozik ? A videód közben nem eszel vagy iszol, böfögsz bele a mikrofonba, nem WC-ről vlogolsz stb. Ezek csak akkor rakhatóak bele egy videóba ,ha vicces hangnemű videót csinálsz és mondjuk a WC eleme a videónak. (Itt konkrétan kis filmekre gondoltam.)

-A kor: 13-14 éves kornál hamarabb egyáltalán nem éri meg elkezdeni videózni. Elsősorban az embereket zavarja a vékony hang és lássuk be tényleg veszt a videó a minőségéből. (Én pl. 16 éves vagyok, de nekem még mindig nem fejezte be a hangom a mutálást.) Másodjára pedig az ember, egy gonosz teremtmény ,ahol lát hibát beleköt. Ha 10-12 évesen videózol, akkor nagy valószínűséggel megkapod,hogy "Mennyire béna vagy te kis sz*r óvodás" vagy "Menjél inkább legozni". Ez elkerülhető ha később kezdesz videózni, bár az én véleményem szerint sem jó,hogy valaki ilyen korán videózzon, ilyenkor még menjetek ki bicózzatok labdázzatok, éljetek gyerekként amíg tudtok.

-Légy egyedi: Ez nem egy olyan pont amit muszáj betartani,de célszerű,mert így valószínűleg hamarabb jutsz nézőkhöz, mert aki megnézi a videód azt fogja mondani: Ez igen végre nem egy Minecraft survival videó. (Ez abban az esetben fog megtörténni ha videó egyedi ÉS igényesen ki van dolgozva.)

-A programok: Ha játék videókat csinálsz ajánlom a Mirillis Action használatát, egyszerű kezelőfelület, jó minőségű videó, és ha jól állítod be akkor sokkal kevesebb helyet foglalnak a felvett fájlok mint például a Frapsnél. A renderelésre illetve videó vágásra használt program amit tudok ajánlani az a Camtasia Studio 8. Egyszerű letisztult kezelőfelület jó minőségű render. Egy dologra kell figyelni,hogy hajlamos kifagyni ami nem baj mert bezárod és ugyanott fog megnyílni a videó vágás ahol abba hagytad.

-Maga a csatorna: Csinálj igényes csatorna dizájnt az emberek szívesebben néznek fel a csatornádra ha külsőleg is igényes. Ezekre a GIMP és a Photoshop programok a legalkalmasabbak.

Szerintem mindent összeszedtem amit lehetett, ha kérdésed van fordulj hozzám videók alatt. Én Merudin voltam további szép napot.

Ha tetszett a cikk likeoljátok, de hozzá is szólhattok.


Az oldal használatával elfogadom a gamerek.hu/cookie-iranyelvek oldalon található cookie használatára vonatkozó irányelveket.

Ok