Miért kattints a hirdetésre?

Kezdjük az elején, mi is az a webes hirdetés? Hogy működik? Miért használják a videósok?
 
A legismertebb AdSense-t, facebook, stb. gondolom nem kell bemutatnom senkinek. Legfőbb előfordulási helyei a weboldalak és különböző applikációk. A hirdető pénzt fizet a hirdetésének megjelenítéséért, és a rákattintásért. Ez a pénz utána eloszlik. Kap belőle a hirdetést megjelenítő cég illetve az a tulajdonos akinek a felületén ez megjelenik. Ez lehet a már említett weboldal, de van ilyen a skypeban is, és még sok helyen de ami nekünk fontos a youtube videók alatti megjelenítés.

Ki nyer rajta? Igazából mindenki... Nyer a szolgáltató, és a megjelenítő, mert passzív jövedelemre tesz szert és nyer a hirdető is, mert látogatókat csal magához. Ennyi elég is a hirdetésről általánosságban.

Bevételi oldal vizsgálat. A videós szemszögből bevétel elég csekély. Legtöbbször csak kikapcsoljuk a hirdetést így nem kap csak a megjelenítésért pár fillért, de kattinttás nem történik. A felhasználók még hirdetés blokkolót is használnak, így meg sem jelenik. Pedig még az a pár fillér is sokat jelenthetne...

hirdetes blokkolo
Elemezzük egy kicsit, és próbáljuk globálisan vizsgálni. A videós rászánja a szabadidejét, energiáját, pénzét, nyilván szeretne belőle valamit kamatoztatni. Amit kap pár száz forintot, azt még leadózza, befizeti a NAV.-nak. Így a tiszta haszna még a rezsit sem futja, nem még a fejlesztéseket (jobb kamera, netes sávszélesség növelés, esetleg új videókártya). És ezeket bizony saját zsebből kell finanszíroznia. Mi nézőként nem csak a megadott felületeken támogathatjuk kedvenceinket. Legtöbben paypal, és g2a-t adnak meg. De az nekünk pénz lesz...Mi az amit ma ingyen kapunk és szórakozásnak számít? TV, mozi, színház stb mind pénzbe kerül. De a videósunk nem kap tőlünk semmit cserébe, viszont napi sok munkaórát beleöl naponta, a mi szórakoztatásunkba. Mielőtt azt mondanád kedves olvasó, hogy de csak játszik, ez nem igaz. Legtöbben index képeket gyártanak hozzá, megvágják, intrót, outrót illesztenek bele, plusz feltöltik. És ez akárhogy nézzük munka. Sokan játékokat mutatnak be, utánna olvasnak, elemzik, véleményt alakítanak ki, amit utána akár többször is rögzítenek, mert nem sikerül megfelelően, beállításokat tesztelnek, stb. 
bevetel
Mit fog látni a videós? Lesz bevétele...
Több időt tud ráfordítani (esetlefg főállásban videózni), mert látja hogy megéri? Több olyan tartalmat tudsz nézni amit szeretsz?

Szeretnék elindítani egy ingyenes támogatási szokást, rítust, ami mindenkinek elérhető, ingyenes de szinte senki sem használja! Nem kell mást tenned, hogy amikor megnézel egy videót legalább az első vagy utolsó hirdetésre kattints rá!
 
Ha csatlakozol, kérek egy likeot és megosztást, fogjunk össze kedvenceinkért! Remélem minél többen csatlakozznak ehhez a kezdeményezéshez!
Ha tetszett likeoljátok, de hozzá is szólhattok.


Az oldal használatával elfogadom a gamerek.hu/cookie-iranyelvek oldalon található cookie használatára vonatkozó irányelveket.

Ok