Oszkár beszélgetés

gamerek hu mini

Szia Oszkár!
Lehetne ezt is egy most már divatos kérdések, és válaszoknak hívni, én inkább a szokásos beszélgetésnek hívnám, annál is inkább mert vagy válaszolsz vagy nem... :)
Szokásomhoz híven lesznek személyes kérdések is, amik elől kitérhetsz, ha szeretnél. Csapjunk is bele!


Láttuk vlog videóba a Zöld háttér előkészületeket, nagyon várom már a megújulást e tekintetben tőled. Te hogy érzed, mit vársz tőle?
oszkar

Először is engedd meg, hogy megköszönjem Neked ezt az "interjú"-s felkérést! Még mindig szoknom kell, hogy az emberek egy része konkrétan kíváncsi a gondolataimra. :)
A zöld háttér elmondhatatlanul sok lehetőséget rejt magában. Segítségével könnyedén eltüntethetjük magunk mögül az alap hátteret és olyat teszünk be, ami nekünk tetszik. Akár egy virtuális stúdiót is építhetünk magunknak, vagy kiruccanhatunk a Marsra, felnagyíthatjuk/lekicsinyíthetjük/sokszorosíthatjuk magunkat és így tovább. Már vannak elképzelések a fejemben, hogy mi mindenre fogom tudni használni, szóval nemcsak a nézőknek, de nekem is okoz majd ez az újítás némi izgalmat. :)

gamerek hu mini Lesz a csatornádon más újdonság? Tervezel valamit nekünk?
oszkar Az alap irányvonal változatlan marad, ergo a játékvégigjátszások mennek továbbra is ezerrel, illetve a zöld háttérnek köszönhetően újfajta műsorok kerülhetnek terítékre, amikben a látványra is komoly hangsúlyt fogok fektetni. Viszont nem szeretnék meghasonulni önmagammal. Olyasmire biztosan nem kell számítani, hogy egy szép napon botrányvideókat kezdek gyártani vagy értelmetlen kihívásokat teljesítek.
gamerek hu mini Egyre népszerűbb az élő adás, főleg a gaming.youtube indulása óta. Felsorolhatnánk az előnyeit, hátrányait, de most felesleges. Nálad is lesz live?
oszkar Ha lesz is valamilyen formában, akkor szeretném maximálisan bevonni a nézőket. Máskülönben semmi értelmét nem látom. Ez alatt azt kell érteni, hogy a nézők élő adásban adhatnának tanácsot; merre menjek, mit csináljak egy adott játék játszása közben. Ehhez hasonló dolgok. De az igazat megvallva, mindig is előnyösebbnek éreztem az offline felvételt. Mert egyrészről ha valami komoly baki csúszik bele, utólag könnyedén lehet korrigálni. Másfelől pedig ha valaki lemarad az élő adásról, bár utólag is pótolhatja, de akkor már olyan, mintha csak egy "sima" videót nézne meg. No meg ha tegyük fel éppen nem vagyok formában akkor, amikor az élő adás kezdődne, már nem lehet visszakozni és ez rá is nyomja erőteljesen a bélyegét a minőségre.
gamerek hu mini Milyen játékok, milyen végigjátszások lesznek nálad 2016-ban?
oszkar FPS rajongóként a Doom 4-et mindenképpen szeretném górcső alá venni, bár gondolom (azok számára akik régebb óta követnek) ez nem okoz túl nagy meglepetést. Valós idejű stratégiai játék még nem volt a csatornámon, így szeretnék abból is beiktatni legalább egyet. Valami régi klasszikusra gondoltam, ami azért nem számít teljesen őskövületnek, de mégis a műfaj alapjait fektette le. Majd meglátjuk. :)
gamerek hu mini Annyira tetszik a naptár rendszered, szerintem másoknak is, és egyébként én is úgy tudom te vagy ezzel a kezdeményezéssel az első. Tudsz róla statisztikát is mennyi a letöltés?
oszkar Ennyire részletes előrejelzéssel úgy tudom még senki nem állt elő Magyarországon. Ezzel két legyet ütök egy csapásra, hiszen valamilyen formában úgyis vezetnem kell magamnak, hogy melyik videómat mikorra időzítem. Akkor már miért ne osztanám meg a nézőkkel is ezt az információt? Így nem árulok zsákbamacskát. :) Hogy ez mennyiben lendíti előrébb a csatornám fejlődését, azt nehéz megítélni. A havi megtekintésszám eléggé rapszodikus. Számos tényező befolyásolja: a videós/nézők kedve, a választott témák, a nézők szabadideje, az éppen aktuális játéksorozatok, stb. Jelenleg az átlagos havi megtekintés kb. 150-300.000
gamerek hu mini Tervezel más ismert videósokkal együtt gameplayt?
oszkar Nem jellemző rám a közösködés, hacsak valamilyen csoda folytán ki nem alakul a kölcsönös szimpátia és egyik fél sem nyomja el a másikat felvétel közben. Ettől függetlenül tisztában vagyok azzal, hogy így lehet a legkönnyebben felgyorsítani a számszerűsíthető fejlődést, de megint csak a meghasonulási témát tudnám felhozni. Ha erőltetném, az úgysem én lennék és a végén még talán rosszabbul is jövök ki belőle.
gamerek hu mini  Én nagyon szívesen néznék tőled kicsit retrós rpg-ket, esetleg klasszikus final fantasy-t 7-8-9, te is inkább korombeli vagy mint tini, tervezel ilyet vagy hasonlókat?
oszkar A Final Fantasy sorozat nekem teljesen kimaradt az életemből, viszont a Grandia 2-ről van egy teljes végigjátszásom, amire rengeteg dislike érkezett a kommentár-nélkülisége végett. Mivel imádom az RPG-ket, biztosra vehető, hogy lesznek még hasonló játékok (kommentárral) a csatornámon. Hogy mennyire nyúlok vissza a régi szép időkbe, még nem tudom megmondani. Chrono Trigger? :) Viszont a Planescape Torment (ami sztori és részletesség szempontjából szerintem minden idők legjobb RPG-je) idővel biztosan sorra fog kerülni.
gamerek hu mini  Mit szólsz a gamerek.hu új kinézetéhez, egyébként miért csatlakoztál?
oszkar Nagyon szépen kinőtte a kezdeti gyermekbetegségeit az oldal! A dizájn is tökéletes. Részben azért csatlakoztam, mert megkerestél, másfelől tök jó, hogy van egy gyűjtőportál, ahol a nézők böngészhetnek a tartalmak és tartalomgyártók között. Ebből kimaradni nem lenne bölcs húzás. :)
gamerek hu mini  Kicsit más kérdések: barátnő, családalapítás, jársz csajozni, moziba, van egyéb hobbid?
oszkar Jelenleg nincs komoly kapcsolatom és családalapításon sem töröm a fejem. Előbb ki kell kászálódnom a jelenlegi bonyolult körülményeimből, új életet kezdeni a Duna-Tisza közében valahol és majd maximum akkor. Nem vagyok nagy moziba-járó típus, de a Tarantino filmeket ki nem hagynám! A videózáson kívül edzőteremben töltöm szabadidőm egy részét, zenét hallgatok, grafikai "munkákat" teljesítek és alkalomadtán elolvasok egy-egy könyvet. Az utóbbi időkben a klasszikus filozófusok gondolatait tanulmányozom.
gamerek hu mini  Mi adott az elmúlt időszakban erőt a folytatáshoz, újrakezdéshez?
oszkar A szüleim elvesztése nagy tragédia volt számomra. Amikor az ember élete 360°-os fordulatot vesz, alapvetően két dolgot tehet. Tovább harcol vagy feladja. Ez utóbbi számomra nem igazi választási lehetőség, mert egyrészt nem jellemző rám, valamint a veszteség ellenére még mindig ott vannak szeretett nagyszüleim, barátaim, rokonaim és ismerőseim, akikre számíthatok és ha megfelelő lépéseket teszek a jövőmet illetően, akár még boldoggá is válhatok. Mindenképpen erre kell törekedni ilyen helyzetben... a szüleim is erre biztatnának. Emellett meg kell tanulnunk értékelni azt, amink van és a távlati terveink mellett észre kell vennünk a hétköznapok nyújtotta apró örömöket, hiszen a leghosszabb út is apró lépések sokaságából áll. Ahogy a Gyűrűk Urában elhangzik: "A Cél maga az Út."
gamerek hu mini Hogy tudod a napirendedbe beleilleszteni a videózást munka mellett?
oszkar  Főleg a hétvégékre koncentrálom a videózást. Akkor többet is készítek, amik beütemezve kitartanak addig, amíg újra lesz időm leülni játszani vagy műsort gyártani.
gamerek hu mini Valami játékokat kibeszélő live-ban benne lennél esetleg?
oszkar  Itt ugyanazt tudnám elismételni, amit már feljebb beszéltünk. Kizárni nem lehet, de eléggé valószínűtlen. Köszönöm a megkeresést és az interjút! További sok sikert kívánok a netes portálodhoz! :)
Ha tetszett likeoljátok, de hozzá is szólhattok.


Az oldal használatával elfogadom a gamerek.hu/cookie-iranyelvek oldalon található cookie használatára vonatkozó irányelveket.

Ok